ΠΑΤΡΑ

Μονοκατοικία - ΑΧΑΙΑ / ΠΑΤΡΑ

Λεπτομέρειες Ακινήτου

Κωδ. Ακινήτου (ID):
17865
Νομός:
ΑΧΑΙΑ
Περιοχή:
ΠΑΤΡΑ
Τύπος:
Πώληση - Προσφορά
Είδος:
Μονοκατοικία
Έτος:
1880
Εμβαδόν:
717 τ.μ
σε έκταση:
452 τ.μ
Όροφος:
Ισόγειο
έως:
2 ος
Αξία:
€ 1,200,000

Περιγραφή Ακινήτου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Τριώροφο διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Πατρών, είναι έργο του αρχιτέκτονα Chiller και χρονολογείται από το 1880. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο από το ΥΠΠΟ
Το κτίριο αποτελείται από τρεις στάθμες:
Ισόγειο με ύψος 2,95 μ, α΄ όροφο με ύψος 4,50μ και β΄ όροφο με ύψος 5,00μ.

Οι φέροντες τοίχοι είναι στο ισόγειο και τον α΄ όροφο από λιθοδομή και στον β΄ όροφο από οπτοπλινθοδομή από συμπαγή τούβλα. Τα δάπεδα του κτιρίου είναι ξύλινα πάνω σε ξύλινες δοκούς και το κτίριο καλύπτεται από ξύλινη κεραμοσκεπή στέγη .
Το ισόγειο έχει εμβαδόν 225,53 τ.μ., ο 1ος όροφος 235,12 τ.μ. και ο 2ος όροφος 256,53 τ.μ.
Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου είναι 717,18 τ.μ. και το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου 451,92 τ.μ.

Η επισκευή του προσφερόμενου κτιρίου έγινε τα έτη 1999 και 2000.
Κατασκευαστικά
Μετά τους μανδύες τα εσωτερικά επιχρίσματα έγιναν από μαρμαροκονία και τα εξωτερικά από αμμοκονία.
Η στέγη είναι ξύλινη με κεραμίδια. Κατασκευάσθηκε εξαρχής με α) σκελετό από σύνθετη ξυλεία (ΑΒΕΞ) β) ξύλινο πέτσωμα γ) ασφαλτόπανα δ) μόνωση DOU roofmate πάχους 5 cm και ε) κεραμίδια, τα οποία είναι κατά 95 % ρωμαϊκά και περιμετρικά στις απολήξεις της στέγης βυζαντινά.
Σε όλα τα σημεία που συγκλίνουν τα νερά της στέγης έχουν τοποθετηθεί φύλλα μολύβδου. Όλες οι υδρορροές είναι χάλκινες.
Επενδύσεις επιστρώσεις
Δάπεδα: Στο ισόγειο όλα τα δάπεδα είναι μαρμάρινα από λευκό μάρμαρο Διονύσου με φιλέτα πράσινου μαρμάρου Τήνου και καφέ μαρμάρου Candia.
Επί των παλαιών δαπέδων των ορόφων, τα οποία ήσαν σε καλή κατάσταση, τοποθετήθηκε δάπεδο Wicanders, που αποτελείται από συνθετική μεμβράνη, φυσικό καπλαμά ξύλου δρυός, στρώμα φελλού για απορρόφηση κραδασμών, μοριοσανίδα (MDF) και καπλαμά φυσικού ξύλου δρυός. Κάτω από αυτό έχουν τοποθετηθεί, για επιπλέον απορρόφηση κραδασμών, φύλλα φελλού. Περιμετρικά των πατωμάτων έχουν τοποθετηθεί σοβατεπί ύψους 16,3 εκ. από μασίφ ξύλο δρυός Αμερικής.
Το κεντρικό κλιμακοστάσιο κατασκευάσθηκε από μασίφ ξύλο δρυός Γερμανίας διπλής όψης, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στη Γερμανία και τοποθετημένο από Γερμανούς τεχνίτες.
Μπάνια: Σε όλα τα WC έχουν γίνει ορθομαρμαρώσεις. Στα μπάνια του ισογείου και του 1ου ορόφου τα δάπεδα είναι μαρμάρινα και στον 2ο όροφο τα δάπεδα είναι ξύλινα.
Τα κουφώματα είναι τα αρχικά του κτιρίου και στα εξωτερικά έχουν προσαρμοσθεί διπλά κρύσταλλα. Τα κρύσταλλα των εξωτερικών κουφωμάτων του ισογείου είναι TRIPLEX διπλά 5+5/10/5
Οροφές: Όλες οι οροφές είναι από γυψοσανίδα 12,5 χιλ.

Ηλεκτρομηχανολογικά
α) κλιματισμός θέρμανσης ψύξης και εξαερισμός
Κεντρική αντλία θερμότητας αέρα - νερού
Μονάδες Fan Coils με χειριστήρια - θερμοστάτες
Κλιματιστικές μονάδες αέρα - αέρα (air - handling)
Η κεντρική μονάδα έχει δυνατότητα να κλιματίσει και επιπλέον χώρους.
Οι σωληνώσεις και οι ψυκτικές εγκαταστάσεις όπως και τα κανάλια του εξαερισμού διέρχονται κάτω από το δάπεδο, ενώ στους δύο ορόφους διέρχονται πάνω από την οροφή.
β) ηλεκτρολογικά: όλες οι καλωδιώσεις περνούν μέσα από σωληνώσεις βαρέος τύπου εσωτερικά των τοίχων και στις οροφές οδεύουν σε μεταλλικές σχάρες. Τα ηλεκτρολογικά περάσματα του ισογείου διέρχονται κάτω από το δάπεδο και είναι πλήρως μονωμένα ιδιαίτερα τα κουτιά διακλαδώσεων. Όλες οι καλωδιώσεις είναι αδιάβροχες βαρέος τύπου.
ισχυρά ρεύματα: Ο κάθε όροφος έχει ανεξάρτητο ηλεκτρολογικό πίνακα για την πλήρη αυτονομία του. Υπάρχουν ρευματοδότες UPS. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση αποτελείται από ένα κεντρικό πίνακα σε κάθε όροφο και διαθέτει πλήρη ανεξαρτησία. Έχουν γίνει καλωδιώσεις για σήμανση εξόδων κινδύνου. Εξωτερικά το κτίριο φωτίζεται από μασίφ μπρούτζινα σποτ και η απόληξη του κλιμακοστασίου (τρούλος) φωτίζεται με τρεις μικρούς προβολείς.
ασθενή ρεύματα: UTP κατ. 5/4 με απόληξη όλων των UTP στο ισόγειο για δυνατότητα προσαρμογής RAKS. Υπάρχουν καλωδιώσεις για ανιχνευτές κίνησης και κάμερες.
Όλοι οι ρευματοδότες, οι διακόπτες και UTP είναι GIRA Γερμανίας σειρά EVENT.
Τα φωτιστικά τοίχου είναι MURANO. Επιπλέον υπάρχει έμμεσος φωτισμός περιμετρικά των οροφών.
γ) Υδραυλικά: έχουν κατασκευασθεί 7 WC. Τρία στο ισόγειο εκ των οποίων το 1 για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), δύο στον 1ο όροφο και δύο στο 2ο όροφο. Ανά όροφο έχουμε ανεξάρτητες παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης με ανεξάρτητο θερμοσίφωνα.
Ανελκυστήρας υδραυλικός, τριών στάσεων, με αυτόματο σύστημα απεγκλωβισμού, στρογγυλός, γυάλινος. Όλα τα κρύσταλλα του ανελκυστήρα (θαλάμου και φρεατίου) είναι TRIPLEX κυκλικά. Το δάπεδο είναι μαρμάρινο.
Εξωτερικά επί των οδών Κορίνθου και Αράτου έχει γίνει ορθομαρμάρωση με πελεκητό μάρμαρο λευκό Διονύσου.
Η παλαιά ξύλινη κεντρική είσοδος έχει μαρμάρινη ράμπα από λευκό μάρμαρο Διονύσου για ΑΜΕΑ.
Τα εξωτερικά υαλοστάσια του ισογείου είναι triplex.